Brusselse Chocolade Wafels


INGREDIËNTEN

  • 2 Milcamps Brusselse Wafels
  • Voor melkchocolademousse
    • 100g melkchocolade
    • 3 eieren
  • Voor de pure chocolade ganache
    • 110g pure chocolade
    • 110g volle room
    • Zout
  • Voor de decoratie
    • Slagroom
    • Chocoladestuk
    • Gebakzak en banketbakkerszaak

TIJD/PERSONEN

  • +/-45mn
  • Vor 2 personen

VOORBEREIDING

VOOR MELKCHOCOLADEMOUSSE

  1. Smelt de melkchocolade in een bain-marie op een laag vuur en laat hem afkoelen.
  2. Breek vervolgens de eieren, scheid de eiwitten van de dooiers en voeg een snufje zout toe aan de eiwitten. Versla de blanken tot ze stijf zijn.
  3. Meng ten slotte de gesmolten chocolade met de eierdooiers en voeg geleidelijk aan de eiwitten toe aan het mengsel. Bewaar deze mousse op een koele plaats gedurende minstens 3 uur.

 

VOOR DE PURE CHOCOLADE GANACHE

  1. Smelt de pure chocolade in een bain marie op laag vuur.
  2. Breng de vloeibare room in een andere kookpot aan de kook en giet de vloeibare room geleidelijk aan over de chocolade, waarbij u telkens krachtig roert. Het mengsel moet glad en homogeen zijn.
  3. Laat het dan afkoelen en bewaar de ganache op een koele plaats.

 

Zodra uw mousse en ganache klaar zijn, kunt u beginnen met het garneren van uw wafels.

  1. Verwarm ze een paar minuten in de oven en gebruik dan een spuitzak om de mousse en de ganache stippen op de wafels te schikken.
  2. Voeg vervolgens slagroom en chocolade chips toe als decoratie.

 

Geniet er meteen van!