INGREDIËNTEN
- 2 Milcamps Brusselse Wafels
- Voor melkchocolademousse
- 100g melkchocolade
- 3 eieren
- Voor de pure chocolade ganache
- 110g pure chocolade
- 110g volle room
- Zout
- Voor de decoratie
- Slagroom
- Chocoladestuk
- Gebakzak en banketbakkerszaak
TIJD/PERSONEN
VOORBEREIDING
VOOR MELKCHOCOLADEMOUSSE
- Smelt de melkchocolade in een bain-marie op een laag vuur en laat hem afkoelen.
- Breek vervolgens de eieren, scheid de eiwitten van de dooiers en voeg een snufje zout toe aan de eiwitten. Versla de blanken tot ze stijf zijn.
- Meng ten slotte de gesmolten chocolade met de eierdooiers en voeg geleidelijk aan de eiwitten toe aan het mengsel. Bewaar deze mousse op een koele plaats gedurende minstens 3 uur.
VOOR DE PURE CHOCOLADE GANACHE
- Smelt de pure chocolade in een bain marie op laag vuur.
- Breng de vloeibare room in een andere kookpot aan de kook en giet de vloeibare room geleidelijk aan over de chocolade, waarbij u telkens krachtig roert. Het mengsel moet glad en homogeen zijn.
- Laat het dan afkoelen en bewaar de ganache op een koele plaats.
Zodra uw mousse en ganache klaar zijn, kunt u beginnen met het garneren van uw wafels.
- Verwarm ze een paar minuten in de oven en gebruik dan een spuitzak om de mousse en de ganache stippen op de wafels te schikken.
- Voeg vervolgens slagroom en chocolade chips toe als decoratie.
Geniet er meteen van!