Onze Recepten

Ontdek het recept
Brusselse Chocolade Wafels

https://milcamps.be/nl/recepten/brusselse-chocolade-wafels/

INGREDIËNTEN

  • 2 Milcamps Brusselse Wafels
  • Voor melkchocolademousse
    • 100g melkchocolade
    • 3 eieren
  • Voor de pure chocolade ganache
    • 110g pure chocolade
    • 110g volle room
    • Zout
  • Voor de decoratie
    • Slagroom
    • Chocoladestuk
    • Gebakzak en banketbakkerszaak

TIJD/PERSONEN

  • +/-45mn
  • Vor 2 personen

VOORBEREIDING

VOOR MELKCHOCOLADEMOUSSE

  1. Smelt de melkchocolade in een bain-marie op een laag vuur en laat hem afkoelen.
  2. Breek vervolgens de eieren, scheid de eiwitten van de dooiers en voeg een snufje zout toe aan de eiwitten. Versla de blanken tot ze stijf zijn.
  3. Meng ten slotte de gesmolten chocolade met de eierdooiers en voeg geleidelijk aan de eiwitten toe aan het mengsel. Bewaar deze mousse op een koele plaats gedurende minstens 3 uur.

 

VOOR DE PURE CHOCOLADE GANACHE

  1. Smelt de pure chocolade in een bain marie op laag vuur.
  2. Breng de vloeibare room in een andere kookpot aan de kook en giet de vloeibare room geleidelijk aan over de chocolade, waarbij u telkens krachtig roert. Het mengsel moet glad en homogeen zijn.
  3. Laat het dan afkoelen en bewaar de ganache op een koele plaats.

 

Zodra uw mousse en ganache klaar zijn, kunt u beginnen met het garneren van uw wafels.

  1. Verwarm ze een paar minuten in de oven en gebruik dan een spuitzak om de mousse en de ganache stippen op de wafels te schikken.
  2. Voeg vervolgens slagroom en chocolade chips toe als decoratie.

 

Geniet er meteen van!

 

Ontdek het recept
Luikse wafel tatin-stijl

https://milcamps.be/nl/recepten/luikse-wafel-tatin-stijl/

INGREDIËNTEN

  • 4 Milcamps Luikse wafels
  • 4 appels
  • 10g poedersuiker
  • Vanille-ijs

TIJD/PERSONEN

  • +/-15 Min.
  • Vor 2 personen

VOORBEREIDING

  1. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Giet de suiker in een steelpan en voeg de stukjes appels toe. Bak de stukken snel om ze te karamelliseren, voeg dan een beetje water toe en laat ze 10 minuten sudderen.
  3. Zodra de appelcompote klaar is, kunt u de wafels in de oven of broodrooster een paar minuten opwarmen.
  4. Leg een lepel van uw gekarameliseerde appelmoes op de wafels en leg er een schepje vanille-ijs op.

    Smakelijk!

Ontdek het recept
Kip-Wafel Burgers

https://milcamps.be/nl/recepten/kip-wafel-burgers/

INGREDIËNTEN

  • 4 Milcamps Galetten
  • 2 kippenkoteletten
  • 4 eetlepels meel
  • 2 eieren
  • 1 kom paneermeel
  • 1 tomaat
  • 2 slabladeren
  • Saus
  • Zout, peper, Olijfolie

TIJD/PERSONEN

  • +/-20 Min.
  • Vor 2 personen

VOORBEREIDING

  1. Bereid om te beginnen de bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel in 3 verschillende soepborden. Doop de kipkoteletten in de bloem, doop ze dan in de eieren en het paneermeel.
  2. Bak vervolgens de gepaneerde koteletten in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Laat ze op een zacht vuurtje in 5 minuten bruin worden.
  3. In de tussentijd de saus naar keuze op een galet, voeg dan een slablad, een of twee plakjes tomaat en ten slotte de gepaneerde koteletten toe.
  4. Sluit de hamburgers af met een ander galet en smakelijk!
  5. Tip: Serveer deze hamburgers met zoete aardappelfritjes!
Ontdek het recept
Choco Fruit Wafel

https://milcamps.be/nl/recepten/gaufres-foret-noire/

INGREDIËNTEN:

  • 4 Luikse wafels
  • Enkele gekonfijte kersen
  • 4 chocoladerepen
  • 4 eetlepel melk
  • Slagroom

TIJD/ PERSONEN

  • +/- 10 Min.
  • Voor 2 personen

VOORBEREIDING

  1. Warm de wafels in de oven, of in de wafelijzer
  2. Smelt de chocoladerepen op zachte vuur en voeg 4 eetlepels melk (of water) toe. Goed roeren
  3. Plaats enkele gekonfijte kersen op de wafels. Giet met gesmolten chocolade en garneer met slagroom.
  4. Serveer onmiddellijk.

 

Ontdek het recept
Wafel op Noordse wijze

https://milcamps.be/nl/recepten/salmon-waffle/

INGREDIËNTEN

  • Een Brusselse wafel
  • 2 sneden gerookte zalm
  • Enkele blaadjes sla of mesclunsalade
  • 1 komkommer
  • Wat radijsjes
  • Verse kaas
  • Bieslook
  • Citroensap

TIJD/PERSONEN

  • +/- 10 Min.
  • Voor één persoon

VOORBEREIDING

  1. Verwarm de wafel in de oven, of in de wafelijzer.
  2. Snijd de gerookte zalm in stukken en besprenkel met citroensap.
  3. Spoel en snijd de verse dille fijn.
  4. Was de bieslook, komkommer en radijsjes. Snijd de bieslook in dunne plakjes en snijd de komkommer en radijsjes in dunne plakjes.
  5. Leg de wafel op een bord en garneer met verse kaas en zalm. Voeg dan de komkommer- en radijschijfjes en de bieslook toe.
  6. Begeleid de wafel met een paar blaadjes salade.
  7. Eet smakelijk.